check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

Aphaenogaster dulcinea

Wetenschappelijke naam: Aphaenogaster dulcinea
Verspreidingsgebied: Zuid-Europa
Moeilijkheidsgraad: 2.5/5
Grootte koningin: 6-7.5 mm
Grootte werksters: 3-4.5mm
Winterslaap: november-maart 15 graden
Groeisnelheid: 2/5
Temperatuur: 20-26 graden
Optimale temperatuur: 22-24 graden
Aanbevolen nest type: ytong/3d
Dieet: voornamelijk insecten, suiker vloeistoffen

Aphaenogaster dulcinea is een leuke en makkelijk soort, ze stellen weinig eisen en is daarom ook geschikt voor een beginner die wel weet wat hij doet. Deze soort krijgt kolonies tot ongeveer zo’n 1000 werksters.

Na de winterslaap begint de koningin eitjes te leggen!

Moeilijkheidsgraad

2.5 / 5

Groeisnelheid

2 / 5

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Aphaenogaster dulcinea kopen

Goed idee om wanneer je een eigen mierenkolonie wilt gaan houden de aphaenogaster dulcinea te kopen. In tegenstelling tot de crematogaster sculletanis te kopen, koop je nu een veel gemakkelijker te houden mierenvolk. Zorg wel dat je als beginner wel weet wat je met doen. Dan heb je door de aphaenogaster dulcinea te kopen een prachtig mierenvolk in huis.

De koningin en de werksters blijven relatief klein

Door de aphaenogaster dulcinea te kopen, haal je een mier die afkomstig is uit Zuid-Europa. Je koopt echter vooral een kleinere mierensoort. Zo wordt de koningin bijvoorbeeld tussen de 6 en 7,5 millimeter lang. De werksters zijn uiteraard nog kleiner en bereiken een maximale lengte van 4,5 millimeter. Besluit je de aphaenogaster dulcinea te kopen, houd dan wel rekening met het feit dat de mieren een winterslaap houden. Dat doen ze tussen december en maart en het liefst bij een temperatuur tussen de 5 en de 12 graden Celsius.

De aphaenogaster dulcinea kopen; let wel op de temperatuur

In het wild redden de mieren zich prima als sprake is van een temperatuur tussen de 20 en de 29 graden Celsius. Wil je het helemaal goed doen, dan zorg je voor een temperatuur tussen de 23 en 25 graden Celsius. Wanneer je besluit de aphaenogaster dulcinea te kopen, dan kies je voor een ytong nest of voor een 3D nest. Geen verrassing zal zijn dat ook deze mieren zich graag voeden met insecten, suiker en verschillende vloeistoffen.

Een erg leuk en zeer vermakelijke mierensoort

Het is begrijpelijk dat je deze mierensoort kiest. Het is namelijk een erg leuk en zeer vermakelijk volkje. Bovendien passen ze zich gemakkelijk aan en stellen ze weinig eisen aan de omgeving. Voor de beginner die wel al wat verstand van zaken heeft is het een ideaal volkje om mee te beginnen. Kijken we naar de kolonies, dan zal die in omvang groeien naar zo’n duizend werksters. Zit de winterslaap er op, dan zal de koningin meteen beginnen met het leggen van eitjes. Ook iets om rekening mee te houden dus als je kiest voor dit leuke mierenvolk. Zeker ook de meer ervaren rot in het vak zal genieten van deze mierensoort overigens. Dat heeft te maken met de bedrijvigheid vooral, terwijl het voor de ervaren mieren houder geen probleem zal zijn om goed voor dit mierenvolk te zorgen. En dat is natuurlijk ook gewoon leuk.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Previous
Next

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?