check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

Glazen Formicarium

Wanneer je een grotere mierenkolonie nastreeft, blijkt een reageerbuis vaak al snel te klein. Doorgaans geldt de stelregel dat je vanaf een kolonie van dertig meren toch echt een nest – een formicarium- moet hebben. Als je althans de mieren tevreden wilt houden. In ons aanbod vind je een mooi aanbod van het glazen formicarium. Koop je een glazen formicarium, dan dien je wel rekening te houden met een aantal belangrijke zaken.

Ook de term mierenboerderij wordt wel eens gebezigd

Een glazen formicarium wordt in de volksmond overigens ook wel een mierenboerderij genoemd. Veel mensen kiezen bij voorkeur voor een glazen formicarium, omdat de kolonie op die manier op de beste manier zichtbaar is. Een glazen formicarum kan overigens op verschillende manieren gebouwd zijn, iets dat sterk afhankelijk is van de mierensoort die je houdt. Behalve een glazen formicarium zijn er overigens meer materialen waarvan een nest gebouwd kan worden. Je kunt dan denken aan cellenbetonnen nesten of nesten van gips.

Mieren willen een glazen formicarium nog wel eens zelf met zand gaan bekleden

Kies je voor een glazen formicarium, dan dien je er wel rekening mee te houden dat de mieren zelf nog wel eens de neiging hebben om de glazen wanden met zandkorrels te bekleden. Laat je de mieren hun gang gaan, dan is al snel niets meer van jouw kolonie te zien. Uit voorzorg kun je er dan beter voor kiezen om het best te verduisteren. Wat betreft het glazen formicarum wordt soms ook wel gebruikgemaakt van plexiglas. Ook met deze glassoort kun je de kolonie erg goed in de gaten houden. Vaak bestaat een dergelijk formicarium uit twee doorzichtige platen die in een houder geplaatst zijn. Het is met plexiglas wel zo dat het materiaal is dat makkelijk krast, zeker als er zandgrond in het nest wordt gebruikt. Ook dan kan het zicht op de kolonie erg snel minder worden.

Mieren zijn erg gevoelig voor stress, iets om nadrukkelijk rekening mee te houden

Mieren zijn vaak geneigd om een glazen formicarum met zand te bekleden als ze het gevoel hebben dat ze geobserveerd worden. Het bezorgt ze stress en bovendien houden ze niet van licht, ook al iets dat de mieren de nodige stress kan bezorgen. Kies je voor een glazen formicarium, dan kies je wel voor een veilig onderkomen. De mieren zijn niet in staat om gaten in dit materiaal te maken en dus zullen er geen openingen in het formicarium ontstaan.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Vorige
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?