check-solid-wit-15px

10% KORTING! Geldig t/m 07-07-24 code: korting10!

check-solid-wit-15px

10% KORTING! Geldig t/m 07-07-24 code: korting10!

Tetramorium caespitum

Wetenschappelijke naam: Tetramorium caespitum
Verspreidingsgebied: Europa
Moeilijkheidsgraad: 1/5
Grootte koningin: 8-11mm
Grootte werksters: 3-5mm
Grootte soldaten: geen
Winterslaap: november-maart op 7-15 graden
Groeisnelheid: 4/5
Temperatuur: 17-28 graden
Optimale temperatuur: 23-26 graden
Aanbevolen nest type: ytong,acryl
Dieet: insecten,suikerwater en honingdauw, kleine zaden.

Tetramorium caespitum is een soort uit de onderfamilie myrmicinae. Deze soort groeit snel en is erg actief, ze zijn makkelijk te houden omdat ze aan hun omgeving geen hoge eisen stellen, ze zijn slecht in ontsnappen maar met een formicarium (verblijf) van onze webshop hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij vinden dit een heel goed alternatief voor lasius niger als een beginnerssoort.

Moeilijkheidsgraad

1 / 5

Groeisnelheid

4 / 5

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Tetramorium caespitum kopen

Als je een eigen mierenkolonie wilt gaan houden, dan kun je overwegen de tetramorium caespitum te kopen. Deze mierensoort is zeker voor de beginner een ideale mier. Er zijn echter meer redenen te benoemen om vooral de tetramorium caespitum te kopen. We vertellen je er hier graag over.

De mier is van Europese afkomst

De tetramorium caespitum kopen betekent dat je de beschikking krijgt over een mier die van Europese afkomst is. Kijken we naar de koningin, dan zien we dat deze mier een lengte bereikt tussen de 8 en 11 millimeter. Van soldaten is bij deze sor geen sprake. De werksters zijn uiteraard een stuk kleiner dan de koningin met een lengte tussen de 3 en 15 millimeter. Houd er wel rekening mee dat deze mierensoort een winterslaap houdt tussen november en maart. Dat doen de mieren graag bij een temperatuur tussen de 7 en de 15 graden Celsius.

Idealiter houd je de mieren bij een temperatuur tussen de 23 en 26 graden Celsius

Een tetramorium caespitum kopen houdt in dat je de mieren houdt bij een temperatuur tussen de 17 en 28 graden Celsius en wil je de temperatuur helemaal optimaliseren dan zorg je ervoor dat het tussen de 23 en 26 graden Celsius is. De mier kan prima uit de voeten in een nest van ytong of acryl. Ook wat betreft eten hoef je voor deze mier geen extra inspanningen te leveren. Ze zijn dol op insecten, suikerwater en ook honingdauw.

Opvallend als je besluit tetramorium caespitum te kopen is dat het mierenvolk erg snel groeit en zeer actief is

Ook deze mier is onderfamilie van de myrmicinae. Opvallend aan deze mierensoort is dat ze bijzonder snel groeien. Daarnaast krijg je te maken met een zeer actief volkje. Ondanks dat zijn de mieren eenvoudig te houden. Ze stellen geen noemenswaardige eisen aan de leefomstandigheden en de directe omgeving. Ontsnappen is al eveneens niet aan de orde. Dat maakt het dat de tetramorium caespitum kopen een goed alternatief is voor de lasius niger kopen.

Je krijgt mieren zoals je ze graag ziet

Wil je een eigen mierenkolonie houden? Dan is de tetramorium caespitum kopen dus gewoon een goed idee. Je krijgt mieren zoals je mieren ze graag ziet; bedrijvig en altijd bezig. De kleine beestjes passen zich gemakkelijk aan en redden zich prima, ongeacht in welke omgeving ze zich begeven. Je kunt je amper een volkje voorstellen dat gemakkelijker te houden is.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Vorige
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?