check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

Tetramorium bicarinatum

Wetenschappelijke naam: Tetramorium bicarinatum
Verspreidingsgebied: Europa en Azië
Moeilijkheidsgraad: 4/5
Grootte koningin: 4-5mm
Grootte werksters: 3-5mm
Grootte soldaten: geen
Winterslaap: geen
Groeisnelheid: 5/5
Temperatuur: 22-28 graden
Optimale temperatuur: 23-26 graden
Aanbevolen nest type: ytong, acryl, gips
Dieet: insecten, suikerwater en honingdauw

Tetramorium bicarinatum is een soort uit de onderfamilie myrmicinae. Het is een kleurrijke en actieve miersoort die steeds sneller en sneller zal beginnen te groeien. Als deze soort boven de 2000 werksters groeit zal deze beginnen met bevruchte koninginnen aan te maken, hierdoor zullen ze extreem grote kolonies maken die inmens snel kunnen groeien. Ook is deze soort lichtelijk invasief en kunnen ze een plaag veroorzaken als ze ontsnappen. Daarom raden wij ook een goed formicarium (verblijf) aan van onze webshop. Dit is dus absoluut geen beginnerssoort!

Moeilijkheidsgraad

4 / 5

Groeisnelheid

5 / 5

Mieren schoolpakket

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Tetramorium bicarinatum kopen

Besluit je de tetramorium bicarinatum te kopen, dan maak je het jezelf niet gemakkelijk. Niet voor net wordt deze mierensoort afgeraden als je beginner in de mierenwereld bent. Wat dat betreft kun je het wel vergelijken met een crematogaster scutellaris kopen, ook al niet bepaald een gemakkelijk mierenvolk.

De mieren houden geen winterslaap en zijn heel het jaar door actief

De tetramorium bicarinatum kopen betekent dat je een mier haalt die leeft in zowel Europa als Azië. De mier valt op door de zeer geringe lengte, Zo wordt de koningin zelfs niet groter dan 4 of 5 millimeter. De werksters zijn niet veel kleiner in dit geval en bereiken een lengte tussen de 3 en de 5 millimeter. De tetramorium bicarinatum kopen houdt wel in dat je te maken krijgt met mieren die geen winterslaap houden. De mieren zijn dus heel het jaar door bijzonder actief.

Kies voor een nest van ytong, acryl of gips

Zoek je bij de tetramorium bicarinatum kopen een geschikt nest? Maak dan een keuze uit een nest van ytong, acryl en gips. Wat betreft de voeding de je deze mieren een plezier door ze insecten, suikerwater en honingdauw te geven. Opvallend aan deze mieren is wel dat ze zeer kleurrijk zijn en dat ze daarnaast zeer actief zijn. De kolonies groeien steeds sneller en sneller. Zijn er meer dan tweeduizend werksters, dan beginnen die met het bevruchten van koninginnen. Op die manier kunnen extreem grote kolonies ontstaan die ook nog eens enorm snel kunnen groeien.

Tetramorium bicarinatum kopen: de mieren kunnen bij ontsnappen zomaar een plaag veroorzaken

De mieren zijn licht invasief. Laat je ze ontsnappen, dan moet je op de blaren zitten want dan kan zomaar eens sprake zijn van een heuse mierenplaag. Een goed verblijf is om deze reden echt essentieel. Geef ze de kans niet om het verblijf te verlaten. Om deze reden doe je er als beginner niet echt verstandig aan om juist voor deze mierensoort te kiezen. Dan kun je beter een andere mierensoort nemen, een soort die minder plannen heeft te ontsnappen en die minder snel groeit. Voor de ervaren rot in het vak echter, vormt deze mierensoort een mooie uitdaging. Het is dan mooi te zien hoe snel de kolonies groeien, mits je uiteraard wel zorgt voor de perfecte omstandigheden. En een ervaren rot die kan dat! En dan heb je erg veel plezier aan deze actieve mieren.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Vorige
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?