check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

Temnothorax sp

Wetenschappelijke naam: temnothorax
Verspreidingsgebied: Europa
Moeilijkheidsgraad: 2/5
Grootte koningin: 3-4mm
Grootte werksters:2-3mm
Grootte soldaten: geen
Winterslaap: november-maart op 5-10 graden
Groeisnelheid: 3/5
Temperatuur: 17-25 graden
Optimale temperatuur: 21-24 graden
Aanbevolen nest type: ytong nest (max 2cm aan kamers)
Dieet: insecten,jelly,suikerwater,honingdauw etc..

Temnothorax is een genus uit de onderfamilie myrmicinae. Het zijn kleine actieve miertjes die heel weinig ruimte nodig hebben omdat een kolonie maar tot ongeveer 300 werksters uitgroeit. In de natuur leven ze in uitgeholde eikeltjes (heel klein dus). Ze zijn makkelijk te houden en geschikt voor elke mierenhouder.

Moeilijkheidsgraad

2 / 5

Groeisnelheid

3 / 5

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Temnothorax sp kopen

Besluit je de temnothorax sp te kopen, dan kies je voor een kleine, maar zeer fijne mier. De mier komt voor in Europa en opvallend is de geringe lengte van de mieren. Zelfs de koningin wordt niet groter dan zo’n 3 of 4 millimeter. De werksters zijn uiteraard nog kleiner. Ze bereiken een lengte van tussen de 2 en de 3 millimeter.

Zorg voor een temperatuur tussen de 17 en 25 graden Celsius

Besluit je de temnothorax sp te kopen, dan koop je een mier die een winterslaap houdt. Dat doet de mier tussen november en maart en het liefst bij een temperatuur tussen de 5 en de 10 graden Celsius. Idealiter genieten de mieren van een temperatuur tussen de 17 en de 25 graden Celsius. Wil je de mieren echt in de watten legt, dan draag je zorg voor een temperatuur tussen de 21 en de 24 graden Celsius.

Kies bij voorkeur voor een ytong nest en houdt twee centimeter aan kamers aan

De temnothorax sp kopen betekent dat je bij voorkeur kiest voor een ytong nest. Houd dan wel twee centimeter aan kamers aan. Wat betreft eten is het ook niet al te ingewikkeld. Deze mieren houden van insecten, jelly, suikerwater en honingdauw, zoals dat eigenlijk voor alle mierensoorten geldt. Met deze mier koop je overigens een onderdeel van de onderfamilie van de myrmicinae.

Zeer kleine, maar wel heel actieve mieren

De temnothorax sp kopen betekent dat je liefhebber bent van zeer kleine maar wel heel actieve mieren. Deze mierensoort heeft bovendien weinig ruimte nodig. Dit hefet alle ste maken met het feit dat de kolonie bij zo’n driehonderd werksters wel ophoudt. Van deze mierensoort is bekend dat ze in de vrije natuur het liefst in kleine uitgeholde eikeltjes leven.

De temnothorax sp kopen: je koopt een zeer gemakkelijk te houden miersoort

De temnothorax sp kopen betekent dat je een mierensoort koopt die zeer gemakkelijk te houden is. Dat maakt ze zeer geschikt voor echt elke mieren houder. Wat betreft de mier heb je als je plannen hebt om een kolonie te houden heel erg veel te kiezen. Zo kun je de pheidole pallidula kopen bijvoorbeeld, een zeer agressieve soort voor de prooi. Agressief is de temnothorax sp niet. De mieren zijn bedrijvig, werken hard en je hebt er verder eigenlijk geen omkijken meer naar. Ook een ideale mier dus als je van plan bent te beginnen met het houden van mieren.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Vorige
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?