check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

Oecophylla smaragdina

Let op: deze soort is lastig te importeren vanuit het land van herkomst, dit betekent dat ze de reis regelmatig niet overleven. Ons aanbod is daarom ook zeer beperkt.

Informatie soort
Oecophylla smaragdina, ofwel de aziatische wevermier, een van onze favoriete mierensoort. Het bijzondere aan deze soort is dat zij hun eigen nest weven. Dit doen zij voornamelijk in de bladeren van planten. Het weven van zo’n nest doen de mieren met de larven, de larven produceren namelijk een speciaal stofje waarmee zij draden kunnen spannen. Zo wordt er uiteindelijk een heel nest gecreëerd!

Specificaties:
Wetenschappelijke naam: Oecophylla smaragdina
Nederlandse benaming: Aziatische wever mier
Verspreidingsgebied: Azië
Kleur van de mier: Groen, geel, oranje
Moeilijkheidsgraad: 4/5
Afmeting koningin: 16-18 mm
Afmeting werkster: 6-14 mm
Afmeting soldaat: geen
Temperatuur: 25 tot 28 graden
Optimale temperatuur: 26-27 graden
luchtvochtigheid nest: 50 tot 70%
luchtvochtigheid buitenwereld: 30 tot 50%
Winterrust: geen
Groeisnelheid: 3/5
Uitgroeien tot aantal werksters: +- 100.000
Onderfamilie: Formicinae
Stichting: claustraal
Kolonie vorming: monogyne (heeft 1 koningin per nest)

Verzorging:

Voeding: insecten zoals, fruitvliegen, redrunners, krekels, meelwormen, buffalowormen, dubia’s. Suikers zoals, beetlejelly, byFormica sunburst ant nectar, honingdauw etc..

Voedsel behoefte: normaal

Vanaf hoeveel werksters naar een nest: +- 40 werksters

Aanbevolen nest type: reageerbuis of in een hoog formicarium met een bodem van kokos humus en een monstera plantje

Oecophylla smaragdina is in het begin een wat lastige soort ze zijn erg gevoelig, maar als de kolonie eenmaal wat groter is en zich heeft genesteld zal het wat makkelijker gaan. Ze zijn er agressief en nemen gretig hun prooien aan.

Moeilijkheidsgraad

4 / 5

Groeisnelheid

3 / 5

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Oecophylla smaragdina kopen

De Oecophylla smaragdina kopen is nog niet zo gemakkelijk. Er is vaak een beperkt aanbod van deze mierensoort beschikbaar. Ze zijn moeilijk te importeren, om de simpele reden dat de mieren vaak niet in staat zijn de lange reis te overleven. 

De koningin kan een lengte bereiken tussen de 16 en de 18 millimeter

Kijken we naar de koningin, dan zien we dat de een lengte kan bereiken van tussen de 16 en de 18 millimeter. De werksters houden het op tussen de 6 en 14 millimeter. Idealiter houd je de mieren bij een temperatuur tussen de 25 en de 28 graden Celsius en als je het de mieren helemaal naar de zin wilt maken, dan zorg je dat het 26 of 27 graden Celsius is.

Houd de mieren in een reageerbuis met hennepvezels op de bodem als sprake is van een kleine kolonie

De Oecophylla smaragdina kopen houdt in dat je ze bij voorkeur in een reageerbuis houdt. Althans, als je een kleine kolonie houdt. Heb je een grotere kolonie, kies dan bij voorkeur voor een glazen formicarium met een Monstera plant . Wat betreft eten geen verrassingen als je besluit de Oecophylla smaragdina te kopen. Ook deze mieren doe je een groot plezier met insecten, suikerwater en honingdauw om maar wat voorbeelden te noemen.

De mier is prima in staat om een eigen nest te weven

Heel bijzonder aan Oecophylla smaragdina kopen is dat je een mier koopt die in staat is om een eigen nest te weven. De larven van de mier zijn in staat een speciaal stofje aan te maken. En met dat stofje kunnen zij een eigen nest weven. Zoals al gesteld heeft een kolonie in elk geval een hoog formicarium nodig, bedek de bodem met kokos humus en plaats een Monstera plant. Zo kan een grote kolonie ook daar gewoon hun eigen nest in weven.

Oecophylla smaragdina kopen: je komt in het bezit van een prachtige en unieke mierenkolonie!

Wat betreft mieren heb je nogal wat te kiezen. Wat dacht je van de temnothorax sp kopen bijvoorbeeld, een zeer kleine mier. Kies je voor Oecophylla smaragdina, dan kies je juist voor een grote mier.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Vorige
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?