check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

Messor wasmanni

Wetenschappelijke naam: Messor wasmanni
Verspreidingsgebied: Zuid-Europa
Moeilijkheidsgraad: 2/5
Grootte koningin: 12-14mm
Grootte werksters: 4-10mm
Grootte soldaten: /
Winterslaap: begin november-februari op 15 graden
Groeisnelheid: 2/5
Temperatuur: 21-26 graden
Optimale temperatuur: 24-26 graden
Aanbevolen nest type: ytong/acryl/3d
Dieet: voornamelijk zaden,insecten,suiker vloeistoffen 

Messor wasmanni is een soort uit de onderfamilie Myrmicinae. Ze staan bekend om diverse soorten zaden aan te nemen en deze te malen tot een papje wat ze dan aan de larven en de koningin voeren. Ze zijn redelijk makkelijk en stellen weinig eisen aan hun omstandigheden wat hun een ideale soort voor geduldige mieren houders.

Moeilijkheidsgraad

2 / 5

Groeisnelheid

2 / 5

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Messor wasmanni kopen

De messor wasmanni kopen doe je alleen al vanwege de naam van deze mierensoort. Zeker voor de mieren houder met geduld geldt de messor wasmanni kopen als een meer dan goed idee. Je kunt je amper een gemakkelijkere mierensoort wensen in elk geval.

Messor wasmanni kopen: je schaft een wat kleinere mier aan

Met de messor wasmanni koop je een mier die je vooral vindt in Zuid-Europa. De lengte van de Koningin is wat kleiner dan wanneer je besluit de messor capitatus te kopen. De lengte van de koningin houdt namelijk op ergens tussen de 12 en de 14 millimeter. De werksters zijn al eveneens aan de kleine kant. Zij bereiken een lengte van ten hoogste 10 millimeter. Doorgaans echter zijn ze wat kleiner.

Deze mierensoort wijkt wat betreft de voeding amper af van andere mierensoorten

Houd bij de messor wasmanni kopen wel rekening met het feit dat ze tussen november en februari een winterslaap houden, idealiter bij een temperatuur van 15 graden Celsius. De messor wasmanni doet het goed als sprake is van een temperatuur tussen de 21 en de 26 graden. Wil je het de mieren helemaal goed naar de zin maken, zorg dan voor een temperatuur tussen de 24 en de 26 graden Celsius. Je kunt als je besluit de messor wasmanni te kopen kiezen voor verschillende nesttypen in de vorm van de ytong, acryl of 3D. De mierensoort wijkt amper af van andere mierensoorten wat betreft de voeding, je doet de mier namelijk een groot plezier met zaden, insecten, suiker en vloeistoffen.

Ze verwerken gemakkelijk verschillende zaden tot een papje

Ook deze mier is onderfamilie van de Myrmicinae. Ze kunnen verschillende zaden aannemen die ze vervolgens gemakkelijk verwerken tot een papje. Dat papje geven ze vervolgens aan de larven en zeker ook aan de belangrijkste mier van het stel, de koningin. Besluit je de messor wasmanni te kopen, dan schaf je een erg gemakkelijke mier aan. De mier is flexibel en past zich zeer eenvoudig aan de omstandigheden aan. Ze hebben weinig eisen en zijn een genot voor mierenhouders met een gezonde dosis geduld.

De mieren passen zich snel en gemakkelijk aan

De wat kleinere mier kun je dus prima houden. Ze vragen zeker geen moeilijke dingen en passen zich snel aan. Aan deze mier ga je dus echt het nodige plezier beleven. Zoveel is wel zeker. Van de messor wasmanni kopen heeft nog nooit een mieren houder spijt gekregen.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Vorige
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?