check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

Messor structor

Informatie soort

Messor structor worden ook wel de oogstmier genoemd, omdat ze bekend staan om diverse soorten zaden aan te nemen en deze te malen tot een papje wat ze dan aan de larven en de koningin voeren. Ze zijn redelijk makkelijk en stellen weinig eisen aan hun omstandigheden wat hun een ideale soort voor geduldige beginners maakt.

Specificaties:
Wetenschappelijke naam: Messor structor
Nederlandse benaming: Oogstmier
Verspreidingsgebied: Zuid-Europa, Azië, Noord-Afrika
Kleur van de mier: zwart met een roodachtig
Moeilijkheidsgraad: 1/5
Afmeting koningin: 10-11 mm
Afmeting werkster: polymorf, 4-10 mm
Afmeting soldaat:/
Temperatuur: 20 tot 26 graden
Optimale temperatuur: 24-25 graden
luchtvochtigheid nest: 50 tot 75%
luchtvochtigheid buitenwereld: 30 tot 50%     
Winterrust: van november-februari op 15 graden
Groeisnelheid: 2/5
Uitgroeien tot aantal werksters: +- duizenden werksters
Onderfamilie: Myrmicinae
Stichting: claustraal
Kolonie vorming: polygyne ( kunnen meerdere koninginnen per kolonie hebben)

Verzorging:

Voeding: zadenmix, kleine insecten zoals, fruitvliegen, redrunners, krekels, meelwormen, buffalowormen.

Voedsel behoefte: normaal

Vanaf hoeveel werksters naar een nest: vanaf 30 werksters kan de kolonie naar een klein nestje verhuisd worden.

Aanbevolen nest type: reageerbuis, AntLab Fusion Nest, 3d, acryl, ytong

Verzorging:

Messor structor is redelijk makkelijk te verzorgen, het belangrijkste is dat de kolonie altijd voldoende zaden en water heeft. Daarnaast kunt u een paar keer per week de kolonie een insect aanbieden, kijk dan goed naar het gedrag, als de kolonie het voedsel bijvoorbeeld niet aanneemt dan heeft de kolonie voldoende voeding tot beschikking en kunt u het een paar dagen later nog eens proberen. Ook is het belangrijk dat deze soort op een plek staat waar weinig tot geen trillingen zijn, deze soort is daar erg gevoelig voor en krijgen hierdoor stress.

Moeilijkheidsgraad

1 / 5

Groeisnelheid

2 / 5

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Messor structor kopen

Wanneer je plannen hebt om zelf een mierenkolonie te houden, dan kun je besluiten een messor structor te kopen. Je koopt met deze mierensoort een relatief gemakkelijke miersoort waardoor een messor structor kopen zeker voor de beginnende houder van een mierenkolonie een prima idee is.

Messor structor kopen: kiezen voor een mier uit het Middellandse Zeegebied

Besluit je een messor structor te kopen, dan kies je voor een mierensoort de in beginsel voorkomt in het Middellandse Zeegebied en dus hoofdzakelijk in het zuiden van Europa. Je kunt de koningin van deze mierensoort gemakkelijk herkennen. Dit alleen al vanwege de lengte die ergens tussen de 14 en 16 millimeter ligt. De werksters zijn met tussen de 3 en de 8 millimeter beduidend kleiner. De soldaten daarentegen bereiken een lengte van tussen de 8 en d 15 millimeter. De messor structor kopen betekent dat je een mierensoort in huis haalt die in principe van begin november tot februari winterslaap houdt.

De mier gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 25 en de 27 graden

De messor structor doet het goed als sprake is van een temperatuur tussen de 25 en 27 graden en kies je ervoor een messor structor te kopen, dan kun je het best met een ytong nets uit de voeten. Deze mierensoort is gek op zaden, insecten, suikerwater en ook honing. Ook het voeden van de mieren levert je dus nooit een probleem op.

De messor structor kan verschillende koningen hebben

Kies je ervoor een messor structor te kopen, dan kies je voor een mierensoort uit de onderfamilie van de Myrmicinae. Een meer gangbare benaming van deze soort is oogstmier. De mier staat bekend om het feit dat ze verschillende soorten zaden aannemen. Ze maken de zaden vervolgens tot een papje en geven die aan de larven en aan de koningin. Het bijzondere van deze mierensoort en een groot verschil met bijvoorbeeld een messor capitatus kopen is dat deze mierensoort verschillende koninginnen kunnen hebben.

Het is vooral een zeer gemakkelijke mierensoort

De mieren van deze soort zijn gemakkelijk. Ze stellen eigenlijk weinig eisen aan de omstandigheden waarin ze moeten leven. Precies om die reden is het voor de beginnende mierenhouder een perfecte sport om mee te beginnen. Redenen voldoende dus om vooral eerst met deze mierensoort te beginnen als je plannen hebt om mieren te gaan houden. Je kunt je geen gemakkelijkere mierensoort wensen eigenlijk om de simpele reden dat ze zich gemakkelijk aanpassen aan de omstandigheden.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Vorige
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?