check-solid-wit-15px

10% KORTING! Geldig t/m 07-07-24 code: korting10!

check-solid-wit-15px

10% KORTING! Geldig t/m 07-07-24 code: korting10!

Manica rubida

Wetenschappelijke naam: manica rubida
Verspreidingsgebied: Europa (vooral berglandschappen)
Moeilijkheidsgraad: 3/5
Grootte koningin: 9-13mm
Grootte werksters: 6-9mm
Grootte soldaten: geen
Winterslaap: december-maart op 5-12 graden
Groeisnelheid: 2/5
Temperatuur: 20-29 graden
Optimale temperatuur: 23-25 graden
Aanbevolen nest type: ytong 
Dieet: insecten,jelly,suikerwater,honingdauw etc..

Manica rubida is een soort uit de onderfamilie myrmicinea. Deze soort heeft een wonderbaarlijk jachtinstinct en ze kunnen behoorlijk steken. De soort is erg lastig op te kweken als u een enkele koningin heeft omdat ze semi-claustral zijn wat inhoud dat ze geen voedsel reserves heeft en dus gevoed moet worden tijdens de founding stage.

Moeilijkheidsgraad

3 / 5

Groeisnelheid

2 / 5

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Manica rubida kopen

Door een manica rubida te kopen haal je een Europese mier in huis. Een vooral een bijzondere mier. Let wel op als je besluit de manica rubida te kopen, ze kunnen namelijk heel behoorlijk steken. Onderschat dat niet; de steken kunnen best even venijnig zijn namelijk.

Kies bij voorkeur voor een ytong nest

Kijken we naar de lengte van de manica rubida, dan zien we dat de koningin een lengte kan bereiken van tussen de 9 en 13 millimeter. De werksters blijven met een lengte tussen de 6 en 9 millimeter wat kleiner. De manica rubida kopen betekent dat je te maken krijgt met mieren die ergens tussen december en maart een winterslaap houden. Dat doen ze overigens het liefst bij een temperatuur tussen de 5 en de 12 graden Celsius. Idealiter werken de mieren bij een temperatuur die ligt tussen de 20 en 29 graden Celsius. De optimale temperatuur voor deze mierensoort bedraagt overigens tussen de 23 en 25 graden Celsius. Wanneer je besluit een manica rubida te kopen, dan kies je bij voorkeur voor een ytong nest.

De marica rubida kopen: de mieren genieten van jelly, suikerwater en honingdauw

Kijken we naar de voeding, dan zien we dat de mieren genieten van insecten, jelly, suikerwater en honingdauw. Ze maken onderdeel uit van de onderfamilie van de myrmicinae. Door marica rubida te kopen, koop je mieren met een wonderbaarlijk jachtinstinct. Daarnaast kunnen de mieren heel behoorlijk steken. Of beter: zeer venijnig steken.

Lastig kweken als je slechts de beschikking hebt over een enkele koningin

Het is bij deze mierensoort overigens lastig om te kweken als je een enkele koningin hebt. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze semi claustral zijn. Dat betekent dat er van voedselreserves geen sprake is en dat ze tijdens de founding stage gevoed moeten worden.

In alles een heel bijzondere mierensoort

In alles is deze mierensoort een bijzondere. Ze kunnen steken, zijn niet heel groot, maar wel bedrijvig. Het feit dat ze steken heeft te maken met het feit dat ze over een uitermate sterk jachtinstinct hebben. Oppassen geblazen dus. Want de prikken van de mieren kunnen best even venijnig zijn. Voor het overige koop je een bijzondere mier waarmee je prima kunt werken en waaraan je best lang plezier kunt hebben. Lang geen gek idee dus om de marica rubida te kopen. Want dan haal je echt een bijzondere mier in huis.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Previous
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?