check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

Lasius flavus

Wetenschappelijke naam: Lasius flavus
Verspreidingsgebied: Europa
Moeilijkheidsgraad: 1/5
Grootte koningin: 7-9 mm
Grootte werksters: 3-5mm
Grootte soldaten: geen
Winterslaap: december-maart op 5-10 graden
Groeisnelheid: 2/5
Temperatuur: 17-28 graden
Optimale temperatuur: 23-26 graden
Aanbevolen nest: type: ytong,gips
Dieet: insecten,suikerwater en honing

Lasius flavus is een soort uit de onderfamilie Formicinae.
Het is een soort die u veel minder snel dan lasius niger zal tegenkomen in de natuur , echter komen ze bijna evenveel voor. Deze mieren leven vooral onder de grond en in weilanden waardoor u deze minder snel zal tegenkomen. Ze zijn knal geel/oranje wat hun erg mooi maakt, echter is deze soort minder actief dan de meeste anderen soorten. Wij adviseren u ook om een kleine kolonie in het buisje te voeren.

Moeilijkheidsgraad

1 / 5

Groeisnelheid

2 / 5

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Lasius flavus kopen

De lasius flavus kopen? Dan koop je een wel een bijzondere mierensoort. Je ziet ze niet veel in de vrije natuur, maar ze zijn er wel degelijk. Zeker wat betreft de kleuren vallen ze meteen op. Alleen dat al maakt de lasius flavus kopen erg interessant.

De Europese mier is wat aan de kleine kant

De lasius flavus kopen is het aanschaffen van een Europese mier. De koningin is wat aan de kleine kant met een lengte tussen de 7 en de 9 millimeter. Er zijn geen soldaten, maar de werksters worden tussen de 3 en de 5 millimeter in lengte. Van december tot maart houden de mieren een winterslaap, idealiter bij een temperatuur ergens tussen de 5 en de 10 graden Celsius. De mieren doen het prima als sprake is van een temperatuur tussen de 17 en 28 graden Celsius en de ideale temperatuur ligt zo rond de 23 en 26 graden. Er zijn als je besluit de lasius flavus te kopen verschillende nest types mogelijk. Zo kun je kiezen voor een ytong nest of voor een nest van gips. Ook wat betreft de voeding is het een gemakkelijke mierensoort. Je doet ze een plezier door ze insecten, suiker water en honing te voeden.

Opvallend is de knalgele kleur of de fraaie oranje kleur

Een lasius flavus kopen betekent dat je een onderfamilie van de formicinae koopt. Veel mensen zullen deze mierensoort niet meteen kennen of herkennen. Je komt ze dan ook amper in de vrije natuur tegen, terwijl er minstens zoveel zijn als andere mierensoorten. Dat je ze weinig ziet heeft vooral te maken met het feit dat de mieren vooral onder de grond leven en daardoor kom je deze soort dus veel minder snel tegen. De kleur is zoals gezegd op zijn minst opvallend te noemen. De kleur is knalgeel of oranje namelijk en dat maakt het een opvallende en ook erg fraaie mier. Heb je de lasius flavus eenmaal gezien, dan ben je meteen verkocht.

De lasius flavus kopen: je koopt een wat rustigere mierensoort in opvallende kleuren

Met de lasius flavus kopen koop je een mierensoort die beduidend minder actief is dan je wellicht van een mier gewend bent. Dat maakt het een perfecte soort om in een kleine kolonie in het busje te houden. De lasius flavus kopen is iets heel anders dan bijvoorbeeld de messor wasmanni kopen. De mieren zijn niet te vergelijken. Alleen al niet vanwege het uiterlijk!

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Vorige
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?