check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

Harpegnathos venator

Informatie soort

Harpegnathos venator zijn echte jachtmieren! Het is enorm interessant om hun jacht skills te volgen. Hoe ze met hun flinke kaken hun prooi ten aanval gaan, prachtige om te zien!

Wetenschappelijke naam: Harpegnathos venator
Nederlandse benaming:/
Verspreidingsgebied: Zuidoost-Azië
Kleur van de mier: Zwart
Moeilijkheidsgraad: 3.5/5
Afmeting koningin: 15-16 mm
Afmeting werkster: 14-15 mm
Afmeting soldaat:/
Temperatuur: 25 tot 28 graden
Optimale temperatuur: 26-27 graden
luchtvochtigheid nest: 60 tot 80%
luchtvochtigheid buitenwereld: 50 tot 60%
Winterrust: geen
Groeisnelheid: 2/5
Uitgroeien tot aantal werksters: +- 300 tot 400
Onderfamilie: Ponerinae
Kolonie vorming: monogyne (kunnen 1 koningin per nest hebben

Verzorging:

Voeding: insecten zoals, fruitvliegen, redrunners, krekels, meelwormen, buffalowormen, dubia’s. Suikers zoals: byFormica sunburst ant nectar, honingdauw, suikerwater etc..
Voedsel behoefte: normaal
Vanaf hoeveel werksters naar een nest: vanaf +- 30 werksters naar een klein nestje
Aanbevolen nest type: natuurlijke setup met kokos humus, AntLab ytong Nest met zandbodem

Verzorging:
Harpegnathos venator is wat moeilijker te houden vanwege hun hoge eisen aan omstandigheden zoals temperatuur, luchtvochtigheid, voeding. Als dit eenmaal goed gaat zullen ze uitgroeien tot een prachtige kolonie waar enorm veel plezier uitgehaald zal worden!

Moeilijkheidsgraad

3.5 / 5

Groeisnelheid

2 / 5

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Harpegnathos venator kopen

Je kunt besluiten een Lasius niger te kopen, je kunt echter ook besluiten een Harpegnathos venator te kopen. Met de laatstgenoemde mierengroep koop je een mier die afkomstig is uit Azië. De mier geldt als zeer actief en jagend. Ze houden bovendien geen winterslaap en vallen op door meer dan uitstekend gedrag. Wat heb jij je als miereniefhebber eigenlijk nog meer te wensen?

Liefhebber van actief jagende werksters

Een Harpegnathos venator kopen betekent dat je een liefhebber bent van een mier met een bijzonder jacht gedrag. Het gaat hier om een redelijk gemakkelijk te houden mier die opvallend donker van kleur is. Alleen dat al maakt het een opvallende mier en bovenal een prachtige mier. Besluit je de Harpegnathos venator te kopen, dan koop je niet alleen een mooie mier, maar ook nog eens een zeer actieve mier.

De mieren zijn heel het jaar door zeer actief; ze houden geen winterslaap

De mier is van het tropische soort. Het best gedijt de mier bij een temperatuur waarbij sprake is van een luchtvochtigheid van tussen de 60 en de 80 procent in het nest gedeelte. Het mooie aan de mieren het mooie aan een Harpegnathos venator kopen is wel dat de mieren heel het jaar door zeer actief zijn. Een winterslaap houden ze niet. Dat betekent ook meteen iets anders. Kolonies kunnen zo namelijk sneller groeien dan de gemiddelde mierensoort die wel een winterslaap houdt.

Aan deze mierensoort heb je echt lang plezier

Wat ook bijzonder is, is wel het feit dat de koningin van deze mierensoort wel 5 jaar oud kan worden. Dat maakt meteen ook dat je lang plezier aan deze mierensoort kunt hebben. Ideaal dus als je plannen hebt om een eigen kolonie te gaan beginnen. De lengte van de koningin van deze mierensoort kan wel tussen de 15 en 16 millimeter worden. De werksters daarentegen blijven kleiner met lengtes variërend tussen de 14 en de 15 millimeter. Daarmee zijn de werksters ietwat groter dan de gemiddelde werksters van andere mierenvolken.

Prima idee dus, een Harpegnathos venator kopen

Het mierenvolk is allesbehalve lastig. Integendeel. Ook wat betreft de voeding maken ze je het niet moeilijk. Ze doen het goed op bijvoorbeeld honing, schenkstroop, suikerwater, honingdauw en insecten. Net zoals dus voor veel andere mierensoorten geldt. Met deze mier koop je een bijzonder gekleurde mier met een voorbeeldig gedrag. Bovendien heb je er jarenlang plezier aan. Wat meer heb je nog te wensen?

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Vorige
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?