check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

Formica cinerea kopen

Wetenschappelijke naam: Formica cinerea
Verspreidingsgebied: Europa
Moeilijkheidsgraad: 2/5
Grootte koningin: 11-12
Grootte werksters: 6-8 mm
Grootte soldaten: geen
Winterslaap: oktober-maart op 8 -10 graden
Groeisnelheid: 3/5
Temperatuur: 20-25 graden
Optimale temperatuur: 23-25 graden
Aanbevolen nest type: ytong, acryl, gips
Dieet: insecten,suikerwater,honingdauw etc..

Formica cinerea is soort uit de onderfamilie formicinae, het zijn leuke grijsachtige mieren die redelijk makkelijk te houden zijn. Ze zijn vrij actief en kunnen ook erg agresief zijn tegenover hun prooien.

Moeilijkheidsgraad

2 / 5

Groeisnelheid

3 / 5

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Formica cinerea kopen

Wanneer je overtuigd bent om mieren als huisdieren te gaan houden, kun je kiezen voor verschillende rassen. Een bekend ras is Formica cinerea. Formica kopen om je kolonie verder uit te breiden is een goed idee, en dat voor zowel de beginner als voor de echte mierenexpert. Mocht je ook mieren willen gaan houden en besluit je een mierenboerderij te kopen, dan is Formica kopen welhaast een must.

Het verzorgen van de mierenkolonie kost je amper tijd

Het is niet het eerst wat in je opkomt als je graag huisdieren wenst. De meeste mensen zullen toch in eerste instantie denken aan een hond, kat, hamster of een goudvis. De meeste mensen denken niet eens aan de mier als huisdier, en dat terwijl het houden van een mierenkolonie gewoon erg leuk en ook leerzaam is. Bovendien vraagt het verzorgen van de kolonie amper tijd. Het is dus vooral genieten wanneer je besluit Formica te kopen of welk ander mierenras dan ook. Behalve Formica kopen is de Messor barbarus ook een goed idee. Ook dit is onder de mierenliefhebbers een populair ras.

Formica cinerea kopen

Formica kopen en het belang van de koningin

Formica kopen is één ding, onmisbaar binnen elke kolonie is toch echt de koningin. Wanneer je besluit een kolonie te gaan houden, dan koop je dus altijd en koningin met broed, een buitenwereld en ook een aantal werksters. Hoeveel werksters je wilt en hoeveel formica kopen is helemaal aan jezelf. In een speciale mierenboerderij leven de mieren hun eigen leven. Je hebt er amper omkijken naar en moet alleen een of twee keer per week wat extra voeding geven. Meer is het niet. Voor het overige betekent formica kopen dat je vooral geniet van jouw mieren, die echt de hele dag bezig zijn en zichzelf prima weten te vermaken in tegenstelling tot hond of kat.

Koop goedkope mieren en complete startersets en deel kennis met andere liefhebbers

Je kunt bij ons goedkope mieren kopen en complete startersets met voeding. Behalve dat je zelf veel leert van het gedrag van jouw eigen mierenkolonie, kun je ook extra informatie opdoen over formica kopen via de website, waar andere dierenliefhebbers graag hun opgedane kennis met jou delen. En zo word je van beginners vanzelf expert. Je kunt gaandeweg besluiten jouw in eerste instantie kleine mierenvolk steeds verder uit te breiden. Dat is helemaal aan jezelf. Het is echter allemaal wel prima mogelijk, zeker wanneer je zaken doet met ons.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Vorige
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?