check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

Crematogaster sordidula

Wetenschappelijke naam: Crematogaster sordidula
Verspreidingsgebied: meditaraans zeegebied
Moeilijkheidsgraad: 2.5/5
Grootte koningin: 4-7mm
Grootte werksters: 2-4mm
Grootte soldaten: geen
Winterslaap: december-maart op 5-12graden
Groeisnelheid: 5/5
Temperatuur: 20-29 graden
Optimale temperatuur: 23-25 graden
Aanbevolen nest type: ytong, hout
Dieet: insecten, jelly, suikerwater, honing etc..

Crematogaster sordidula is een soort uit de onderfamilie myrmicinae. Deze soort groeit erg snel en vormen reusachtige kolonies van wel tienduizenden werksters. Ze zijn erg goed in ontsnappen en in klimmen wat hun een moeilijke maar erg vermakelijke soort maakt.
In de natuur leven ze regelmatig in dood hout dus een droog nest is een aanrader.

Moeilijkheidsgraad

2.5 / 5

Groeisnelheid

5 / 5

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Crematogaster sordidula kopen

Je kunt de crematogaster auberti kopen, je kunt echter ook besluiten de crematogaster sordidula te kopen. Met deze laatste soort koop je in elk geval een zeer vermakelijk mierenvolk. De mier komt in de natuur vooral voor in het Mediterraans zeegebied.

De mier groeit snel maar blijft wel aan de kleine kant

Door de crematogaster sordidula te kopen, koop je een mier die aan de kleine kant is. Zo wordt de koningin slechts tussen de 4 en de 7 milimeter. De werksters zijn nog weer kleiner en bereiken een lengte van tussen de 2 en de 4 millimeter. Met de crematogaster sordidula kopen, koop je een mierenvolk dat een lange winterslaap houdt, vaak tussen de maanden december en maart. Dat doen ze idealiter als sprake is van temperaturen die tussen de 5 en de 12 graden Celsius liggen.

Heerlijk als sprake is van een temperatuur van tussen de 23 en 25 graden Celsius

De mieren voelen zich prima als sprake is van een temperatuur tussen de 20 en 29 graden Celsius. In de vrije natuur kiezen ze plaatsen waar het tussen de 23 en 25 graden Celsius is. Wat betreft het nest als je besluit een crematogaster sordidula te kopen, kun je kiezen uit een ytong nest of een nest van hout. De mier houdt net als zo goed als alle andere mieren vooral van insecten, jelly, suikerwater en honing.

Kies als je besluit de crematogaster sordidula te kopen voor een droger nest

De crematogaster sordidula is een onderdeel van de onderfamilie van de myrmicinae. Kenmerkend aan deze soort is dat de mieren erg snel groeien, hoewel ze dus uiteindelijk wel aan de kleine kant blijven. De mieren vallen op vanwege hun reusachtige kolonies, kolonies die een omvang van enkele tienduizenden werksters kunnen krijgen. Dat maakt deze mier meteen een zeer vermakelijke soort. Ze zorgen in elk geval voor meer dan voldoende bedrijvigheid. In de vrije natuur tref je deze mierensoort voornamelijk in dood hout aan. Dat betekent dat je er voor moet zorgen dat het nest dat je voor de mieren kiest, steeds aan de droge kant moet zijn en ook moet blijven. Een moeilijke soort is de crematogaster sordidula niet. Je kunt dus ook als je beginner bent prima met deze groep mieren uit de voeten. Houd wel rekening met de enorme kolonies die zich kunnen gaan vormen. Als je een bedrijvig mierenvolk zoekt, kun je je amper een beter volk wensen.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Previous
Next

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?