check-solid-wit-15px

10% KORTING! Geldig t/m 07-07-24 code: korting10!

check-solid-wit-15px

10% KORTING! Geldig t/m 07-07-24 code: korting10!

Crematogaster biroi

Informatie soort

Crematogaster biroi is een mooi klein miertje. Ze hebben geen winterrust, en groeien aardig snel. Kortom een zeer leuke mier!

Specificaties:

Wetenschappelijke naam: Crematogaster biroi
Nederlandse benaming:/
Verspreidingsgebied: China
Kleur van de mier: oranje geelachtig
Moeilijkheidsgraad: 2/5
Afmeting koningin: 5-6 mm
Afmeting werkster: 2-3 mm
Afmeting soldaat:/
Temperatuur: 20 tot 28 graden
Optimale temperatuur: 24-25 graden
luchtvochtigheid nest: 60 tot 80%
luchtvochtigheid buitenwereld: 50 tot 70%
Winterrust: geen
Groeisnelheid: 3/5
Uitgroeien tot aantal werksters: +- een aantal 100 werksters
Onderfamilie: Myrmicinae
Stichting: claustraal
Kolonie vorming: polygyne (kunnen meerdere koninginnen per nest hebben)
Voeding: insecten zoals, fruitvliegen, redrunners, krekels, meelwormen, buffalowormen, dubia’s. Suikers zoals, beetlejelly, byFormica sunburst ant nectar, honingdauw etc..
Voedsel behoefte: normaal
Vanaf hoeveel werksters naar een nest: 60+
Aanbevolen nest type: AntLab Fusion Nest, 3d, ytong, gips, acryl

Verzorging:

Crematogaster biroi is redelijk makkelijk te verzorgen en zijn gek op suikers en insecten, met de juiste temperaturen en voedselaanbod zal deze soort snel tot een mooie grote kolonie uitgroeien.

Verzorging:

De verzorging opzich is redelijk makkelijk, ze hebben een hoog voedselbehoefte dus daarom is het ook belangrijk dat er genoeg voedsel wordt aangeboden (voer op maat van de kolonie) In de natuur leven ze regelmatig in dood hout dus een droog nest is zeker aan te raden.

Moeilijkheidsgraad

2 / 5

Groeisnelheid

3 / 5

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Crematogaster biroi kopen

Op het gebied van mieren is van alles mogelijk als je besluit een eigen mierenkolonie te gaan houden. Je kunt de messor wasmanni kopen bijvoorbeeld, je kunt echter ook besluiten om de crematogaster biroi te kopen. In dat laatste geval kies je voor een speciale mierensoort, een soort vooral die bijzonder snel groeit.

Heel groot wordt de koningin bepaald niet

China, dat is waar je deze mier vaak kunt vinden en zien. Heel groot worden deze mieren bepaald niet. De koningin is tussen de 5 en de 6 millimeter en de werksters zijn met tussen de 2 en de 3 millimeter nog een stuk kleiner. Een crematogaster biroi kopen betekent wel dat je mieren gaat houden die geen winterslaap houden. Bij een temperatuur van tussen de 20 en 29 graden Celsius doe je deze mieren een groot plezier en het is helemaal dik in orde als je ze blootstelt aan een temperatuur tussen de 24 en de 25 graden Celsius.

De crematogaster biroi kopen: geen bijzonderheden wat betreft de voeding

Je kunt crematogaster biroi kopen in de wetenschap dat je ze een groot plezier doet met een nest van ytong of van hout. Ook wat betreft de voeding geen bijzonderheden. Deze mieren zijn namelijk dol op jelly, ze lusten graag insecten en doen het ook prima op suikerwater en honing. De crematogaster biroi kopen betekent dat je een mierensoort van de onderfamilie myrmicinae aanschaft.

Typerend is wel de zeer snelle groei

Het typerende van de mier is wel de snelle groei. Ze vormen bovendien al snel gigantische kolonies van zomaar tienduizenden werksters. Wees gewaarschuwd, want deze mierensoort blijkt erg goed in ontsnappen. Ook kunnen ze heel behoorlijk klimmen. Wat dat betreft is het een wat lastige en zeker ook uitdagende soort. Houd er bij de keuze van de behuizing rekening mee dat de mieren graag ontsnappen en je hebt er een leuke kolonie aan. Mits je maar rekening houdt met de specifieke eigenschappen van de mier is het een uitdaging om met deze mierensoort een de slag te gaan. Denk vooral wel aan de juiste behuizing en houd rekening met de klimvaardigheden van de kleine beestjes. Doe je dat, dan staat niets je de aankoop van deze soort je nog in de weg.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Vorige
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?