check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

Crematogaster auberti

Wetenschappelijke naam: Crematogaster auberti
Verspreidingsgebied: Zuid-Europa
Moeilijkheidsgraad: 2.5/5
Grootte koningin: 8-9 mm
Grootte werksters: 3-4 mm
Grootte soldaten: geen
Winterslaap: diapause van november-maart op 12-15 graden
Groeisnelheid: 5/5
Temperatuur: 20-29 graden
Optimale temperatuur: 26-27 graden
Aanbevolen nest type: ytong,hout
Dieet: insecten, jelly, suikerwater, honing etc..

Crematogaster auberti is een soort uit de onderfamilie Myrmicinae. Deze soort groeit snel en vormen kolonies met enkele honderden. Ze zijn erg goed in ontsnappen en in klimmen, wat hun een erg uitdagende soort maakt.
In de natuur leven ze regelmatig onder stenen dus een droog nest van onze webshop is een aanrader.

Moeilijkheidsgraad

2.5 / 5

Groeisnelheid

5 / 5

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Crematogaster auberti kopen

Net als een atta cephalotes kopen is ook een crematogaster auberti kopen een uitdaging. In beide gevallen gaat het niet om de gemakkelijkste mieren namelijk. De reden waarom ze lastig te houden zijn is wel heel verschillend. Besluit je de crematogaster auberti te kopen, dan haal je een mierenvolk in huis dat erg goed is in ontsnappen. De mieren kunnen daarnaast erg goed klimmen.

Afkomstig uit het zuiden van Europa

De crematogaster auberti kopen betekent dat je een mier haalt die afkomstig is uit het zuiden van Europa. De mieren worden niet heel erg groot. Ze wordt de koningin hooguit tussen de 8 en 9 millimeter. De werksters moeten het doen met tussen de 3 en de 4 millimeter. Een crematogaster auberti kopen betekent wel dat je er rekening mee dient te houden dat je een mier koopt die een winterslaap houdt. Dat doet de mer ergens tussen november en maart en bij een temperatuur tussen de 12 en 15 graden Celsius. Wil je de mieren verwennen, zorg dan dat in elk geval steeds sprake is van een temperatuur tussen de 20 en de 29 graden Celsius, waarbij de mier zelf de voorkeur heeft voor een temperatuur rond de 26, 27 graden Celsius.

Kies voor een nest van ytong of hout en kies vooral een droger nest

Een crematogaster auberti kopen betekent dat je wat betreft het nest kiest voor een nest van ytong of van hout. Over eten doet de mier niet ingewikkeld. Zoals voor deze meeste mieren geldt doe je de mier een plezier met onder meer insecten, jelly, suikerwater en honing.

De crematogaster auberti kopen: wees gewaarschuwd voor hun klim kwaliteiten

Typerend voor deze mier is wel dat er sprake is van een behoorlijk snelle groei. De kolonies worden overigens nooit groter dan enkele honderden werksters. Zoals gesteld is het wel oppassen geblazen met deze mier. Ze kunnen erg goed ontsnappen en gebruiken daarbij zeker ook hun niet geringe klim kwaliteiten. Dit betekent dat het voor de ervaren mieren houder een zeer interessante mierensoort is. In de natuur vind je deze mieren overigens erg vaak onder stenen. Daarom is het verstandig altijd voor een wat droger nest te kiezen.

Niet meteen een aanrader voor de beginner

Voor de beginner is deze mierensoort vanwege het onvoorspelbare karakter wellicht niet meteen een aanrader. Voor de ervaren houder van mieren is het dat juist wel. Want ondanks het feit dat ze altijd zullen proberen te ontsnappen, is het toch vooral een zeer fraaie en bedrijvige mier.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Vorige
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?