Informatie soort

Camponotus maculatus, een zeer beroemde reuze mier onder de mieren liefhebbers. Ze hebben een prachtig kleuren patroon op hun gaster met gele stippen. Het snelgroeiende grote soort die fel reageert tegenover hun prooien!

Specificaties:
Wetenschappelijke naam: Camponotus maculatus

Nederlandse benaming:/

Verspreidingsgebied: Afrika

Kleur van de mier: Zwart, donkerbruin, geel, oranjeachtig

Moeilijkheidsgraad: 2,5/5

Afmeting koningin: 16-18 mm

Afmeting werkster: 7-16 mm

Afmeting soldaat:/

Temperatuur: 20 tot 29 graden

Optimale temperatuur: 27-28 graden

luchtvochtigheid nest: 50 tot 60%

luchtvochtigheid buitenwereld: 30 tot 50%     

Winterrust:/

Groeisnelheid: 5/5

Uitgroeien tot aantal werksters: +- 10,000

Onderfamilie: Formicinae

Stichting: claustraal

Kolonie vorming: monogyne (heeft 1 koningin per nest)

Verzorging:

Voeding: insecten zoals, fruitvliegen, redrunners, krekels, meelwormen, buffalowormen, dubia’s. Suikers zoals, beetlejelly, byFormica sunburst ant nectar, honingdauw etc..

Voedsel behoefte: hoog

Vanaf hoeveel werksters naar een nest: Vanaf 20 werksters naar een klein nestje verhuizen

Aanbevolen nest type:reageerbuis3d, gips, AntLab Fusion Nest

Verzorging:
Camponotus maculatus is vanaf een stuk of 10 werksters makkelijk te verzorgen, ze nemen erg veel voedsel aan en zijn lekker agresief tegenover hun prooien. Ze houden van suikers en van warme temperaturen. Met de juiste omstandigheden zal deze soort uitgroeien tot een geweldige kolonie waar je veel plezier aan zal beleven.

Moeilijkheidsgraad

2.5 / 5

Groeisnelheid

5 / 5

Camponutus maculatus

Camponotus maculatus kopen

bij camponotus maculatus, koop je een mier die afkomstig is uit Afika. De mier geldt als zeer actief en snelgroeiend. Ze houden bovendien geen winterslaap en vallen op door meer dan uitstekend gedrag. Wat heb jij je als miereniefhebber eigenlijk nog meer te wensen?

Liefhebber van een grote reuzenmier

Een camponotus maculatus kopen betekent dat je een liefhebber bent van een middelgrote reuzenmier. Het gaat hier om een gemakkelijk te houden mier die opvallend rood oranje van kleur is. Alleen dat al maakt het een opvallende mier en bovenal een prachtige mier. Besluit je de camponotus maculatus te kopen, dan koop je niet alleen een mooie mier, maar ook nog eens een zeer actieve mier.

Camponutus maculatus
Camponotus maculatus

De mieren zijn bijna heel het jaar door zeer actief; ze houden geen winterslaap

Het beste ontwikkeld deze mier bij een hoge temperatuur waarbij sprake is van een luchtvochtigheid van tussen de 50 en de 60 procent in het nest gedeelte. Het mooie aan de mieren het mooie aan een camponotus maculatus kopen is wel dat de mieren bijna heel het jaar door zeer actief zijn. Een winterslaap houden ze niet, wel hebben ze een korte periode van rust.

Aan deze mierensoort heb je echt heel erg lang plezier

Wat ook bijzonder is, is wel het feit dat de koningin van deze mierensoort wel 20 jaar oud kan worden. Dat maakt meteen ook dat je heel erg lang plezier aan deze mierensoort kunt hebben. Ideaal dus als je plannen hebt om een eigen kolonie te gaan beginnen. De lengte van de koningin van deze mierensoort kan wel tussen de 16 en 18 millimeter zijn. De werksters daarentegen blijven kleiner met lengtes variërend tussen de 7 en de 16 millimeter. Daarmee zijn de werksters ietwat groter dan de gemiddelde werksters van andere mierenvolken.

Prima idee dus, een camponotus maculatus kopen

Het mierenvolk is allesbehalve lastig. Integendeel. Ook wat betreft de voeding maken ze je het niet moeilijk. Ze doen het goed op bijvoorbeeld sunburst ant nectar, schenkstroop, suikerwater, honingdauw en insecten. Net zoals dus voor veel andere mierensoorten geldt. Met deze mier koop je een bijzonder gekleurde mier met een voorbeeldig gedrag. Bovendien heb je er jarenlang plezier aan. Wat meer heb je nog te wensen?