check-solid-wit-15px

10% KORTING! Geldig t/m 07-07-24 code: korting10!

check-solid-wit-15px

10% KORTING! Geldig t/m 07-07-24 code: korting10!

Camponotus ligniperda

Informatie soort

Camponotus ligniperda, een van de grootste mierensoort van Europa. In het wild leven ze in dood hout, daarom verkiezen ze een droog formicarium. Het is een erg mooie en grote soort met een rode tint. 

Specificaties:

Wetenschappelijke naam: Camponotus ligniperda

Nederlandse benaming: gewone reuzenmier

Verspreidingsgebied: Centraal-Europa

Kleur van de mier: zwart, rood                               

Moeilijkheidsgraad: 2.5/5

Afmeting koningin: 16-18 mm

Afmeting werkster: 6-8 mm

Afmeting soldaat:/         

Temperatuur: 20 tot 24 graden

Optimale temperatuur: 23-24 graden

luchtvochtigheid nest: 50 tot 60%

luchtvochtigheid buitenwereld: 30 tot 50%       

Winterrust: oktober-maart op +-10-15 graden

Groeisnelheid: 2/5

Uitgroeien tot aantal werksters: +- 10.000 werksters

Onderfamilie: Formicinae

Stichting: claustraal

Kolonie vorming: monogyne (kan een koningin per nest hebben)

Verzorging:

Voeding: insecten zoals, fruitvliegen, redrunners, krekels, meelwormen, buffalowormen, dubia’s. Suikers zoals, beetlejelly, byFormica sunburst ant nectar, honingdauw etc..

Voedsel behoefte: normaal

Vanaf hoeveel werksters naar een nest: vanaf zo’n 25+ werksters naar een klein nestje verhuizen.

Aanbevolen nest type:ytong, acryl, 3d, AntLab Fusion Nes16

Ze zijn in het begin lastig te stichten, als ze eenmaal de 30+ werksters hebben bereikt zullen ze zich een stuk sneller ontwikkelen. Met de juiste voeding en veel rust zullen ze zeker uitgroeien tot een mooie grote kolonie.

Moeilijkheidsgraad

2.5 / 5

Groeisnelheid

2/ 5

Camponotus ligniperda kopen

Als je kijkt naar de beschikbare mierensoorten dan kom je al snel tot de conclusie dat je erg veel te kiezen hebt. Zo kun je bijvoorbeeld de camponotus cruentatus kopen. Je kunt in het verlengde daarvan echter ook besluiten de camponotus ligniperda te kopen. Met deze laatstgenoemde mierensoort haal je echt een bijzondere mieren in huis. Het is wel echt een mier die enig geduld van de houder vraagt.

De camponotus ligniperda kopen betekent dat je een tamelijk grote mier in huis haalt

Een camponotus ligniperda kopen betekent dat je een Europese mier in huis haalt. De mieren zijn tamelijk groot en de koningin kan een lengte bereiken van tussen de 16 en 20 millimeter. Ook de soldaten van deze soort zijn groot met een lengte tussen de 10 en 18 millimeter. Klein blijven de noeste werksters met een maximale lengte van 9 millimeter. Houd als je besluit camponotus ligniperda kopen wel rekening met de winterslaap van deze mieren, die ze houden tussen december en februari. Dat doen ze overigens het liefst bij een temperatuur tussen de 16 en de 21 graden Celsius. De mieren gedijen het best als er sprake is van een temperatuur tussen de 23 en 24 graden Celsius overigens.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten nest

Je kunt als je besluit de camponotus ligniperda te kopen kiezen uit diverse nesten in de vorm van een ytong nest, een nest van gips of juist een exemplaar van hout. Als je de mieren voldoende insecten, suikerwater en honingdauw geeft, dan maak je ze blij. Kenmerkend van deze mieren is dat ze in het wil vooral leven in dood hout. Om die reden verblijven ze bijzonder graag in een droger formicarium.

De mieren passen zich gemakkelijk aan en kennen weinig stress

Camponotus ligniperda kopen betekent dat je de beschikking krijgt over een mier die aan de grote kant is. Ze hebben bovendien een opvallende rode tint. De groei verloopt in het begin wel wat aan de trage kant, toch oordelen mensen dat er sprake is van een leuke mier. De mier past zich aan de omstandigheden aan en kent weinig stress. Ben jij iemand die geduldig is dan is het verstandig om juist deze mierensoort aan te schaffen. Met deze mier haal je een grote en rode mier in huis en dat valt op! Zoek je dus een opvallende en best bedrijvige mier, dan kun jij je eigenlijk geen betere manier wensen.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Vorige
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?