check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

Camponotus herculeanus

Wetenschappelijke naam: Camponotus herculeanus
Verspreidingsgebied : Europa
Moeilijkheidsgraad: 3/5
Grootte koningin: 16-20m
Grootte werksters:4-9mm
Grootte soldaten: 10-18mm
Winterslaap: december-februari op 16-21 graden
Groeisnelheid: 1/5
Temperatuur: 22-29 graden
Optimale temperatuur: 25-27 graden
Aanbevolen nest type: ytong
Dieet: insecten,suikerwater,honing etc..

Camponotus herculeanus is een soort uit de onderfamilie Formicinae. Ze groeien erg traag maar je geduld word zeker beloond, het zijn erg grote mieren met een rode tint en ze houden vooral van zoetstoffen. Ze zullen in het begin erg traag groeien maar eenmaal dat ze 30 werksters bereikt hebben gaan ze een stuk sneller groeien.

Moeilijkheidsgraad

3 / 5

Groeisnelheid

1 / 5

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Camponotus herculeanus kopen

Als je een liefhebber bent van grotere mieren, dan kun je overwegen de camponotus herculeanus te kopen. De afmetingen van deze mier kun je best indrukwekkend noemen. Zo kan de koningin een lengte bereiken van wel 20 millimeter. De werksters daarentegen blijven met een lengte tussen de 4 en 9 millimeter aan de kleine kant, de soldaten zijn weer fors met een lengte tussen de 10 en de 18 millimeter.

Een camponotus herculeanus kopen is best een goed idee als je van een opvallende mierensoort houdt

Het kopen van de camponotus herculeanus kopen staat voor de aanschaf van een mier die afkomstig is uit Europa. Dat betekent ook meteen dat er sprake is van een winterslaap tussen december en februari. Deze winterslaap houden de mieren het liefst als sprake is van een temperatuur tussen de 16 en de 21 graden Celsius. De mieren kunnen prima leven wanneer de temperatuur tussen de 22 en 29 graden Celsius ligt en wil je ze het helemaal naar de zin maken, dan zorg je voor een temperatuur tussen de 25 en de 27 graden Celsius.

De groei van deze mier verloopt in eerste instantie nogal traag

Besluit je een camponotus herculeanus te kopen, houd er dan wel rekening mee dat je moet beschikken over een ytong nest. Wat de voeding betreft kun je prima uit de voeten met insecten, suikerwater en honing. De camponotus herculeanus kopen betekent dat je een mierenvolk koopt die afkomstig is uit de onderfamilie van de formicinae. Kijken we nog even naar de groei van deze mier, dan verloopt die in eerste instantie nogal traag.

De mier valt op door de lengte en de rode tint

Is er echter sprake van dertig werksters, dan zal de groei ineens veel vlotter verlopen. En beginnen ze eenmaal te groeien, daar lijkt daar bijkans geen einde aan te komen. En dan heb je ineens een mier in huis die er echt mag zijn. Was het niet alleen al om de lengte, dan zeker wel vanwege de rode tint die deze mier eveneens kenmerkt. Je kunt een camponotus cruentatus kopen, je kunt concluderend ook prima kiezen voor specifieke deze mierensoort. Bij de groei van deze mier dien je wel enig geduld te kunnen betrachten. Ben jij zo iemand, dan kun je echt prima met specifiek deze mier uit de voeten. Tenslotte, ook deze mier is net als veel andere mieren een onderdeel van de onderfamilie van de formicinae.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Vorige
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?