check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

Camponotus fedtschenkoi

Wetenschappelijke naam: Camponotus fedtschenkoi
Verspreidingsgebied: Azië
Moeilijkheidsgraad: 3/5
Grootte koningin: 15-18mm
Grootte werksters:4-9mm
Grootte soldaten: 10-18mm
Winterslaap: geen
Groeisnelheid: 2/5
Temperatuur: 22-29 graden
Optimale temperatuur: 25-27 graden
Aanbevolen nest type: ytong,gips
Dieet: insecten,suikerwater,honingdauw etc..

Camponotus fedtschenkoi is een soort uit de onderfamilie formicinae. Het zijn grote fel gele mieren, ze groeien traag maar dat word zeker gecompenseerd met hun prachtige uiterlijk en gedrag.

Moeilijkheidsgraad

3 / 5

Groeisnelheid

2 / 5

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Camponotus fedtschenkoi kopen

Wanneer je kiest om een camponotus fedtschenkoi te kopen, dan koop je toch een mier die wat anders is dan de meeste andere mieren. Al is het alleen al het feit dat deze mieren niet uit Europa afkomstig zijn, maar vooral in Azië voorkomen. Daarmee is meteen een groot verschil genoemd met camponotus herculeanus kopen. Deze komt bijvoorbeeld wél uit Europa.

De koningin kan een behoorlijke lengte bereiken

De koningin van dit mierenvolk kun je best aan de lange kant noemen. Ze kan een lengte van tussen de 15 en de 18 millimeter bereiken. Ook nu blijven de werksters met maximaal 9 millimeter aan de kleine kant. De soldaten daarentegen kunnen wel tussen de 10 en 18 millimeter lang worden. Wat zeker ook bijzonder is aan camponotus fedtschenkoi kopen, is het feit dat deze mieren geen winterslaap houden.

De mieren genieten van een temperatuur tussen de 22 en de 29 graden Celsius

De mieren kunnen zich prima redden als er sprake is van een temperatuur tussen de 22 en de 29 graden Celsius. Idealiter zorg je ervoor dat er sprake is van een temperatuur tussen de 25 en de 27 graden Celsius. Dan voelen deze mieren zich het prettigst. Het nest van de mier is natuurlijk ook belangrijk. Wat betreft dit nest heb je te kiezen uit een nest van ytong en van gips. Dan gedijen de mieren namelijk het beste.

Een camponotus fedtschenkoi kopen betekent dat je een grote en felgekleurde mier koopt

Er zijn als je besluit de camponotus fedtschenkoi te kopen geen bijzonderheden te benoemen als het gaat om de voeding van deze mieren. Ze genieten van insecten, suikerwater en honingdauw, iets wat eigenlijk voor zo goed als alle mieren wel geldt. Wat ook niet echt opvallend is, is het feit dat deze mier behoort tot de onderfamilie van de formicinae. Wat daarentegen wel weer opvallend is, is het feit dat het hier gaat om grote en fel gele mieren die dus echt opvallen.

De groei van deze mier verloopt in eerste instantie nogal traag

In eerste instantie kan de groei van deze mier nogal traag verlopen. Aan de andere kant heb je wel te maken met een werkelijk prachtige mier die ook nog eens opvalt door zijn voorbeeldige gedrag. Wat heb jij je als mierenhouder eigenlijk nog meer te wensen? Helemaal niets toch? Logisch dus dat steeds meer mensen die een eigen mierenkolonie willen beginnen juist voor deze mier kiezen.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Previous
Next

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?