check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

Camponotus cruentatus

Wetenschappelijke naam: Camponotus cruentatus
Verspreidingsgebied : Europa
Moeilijkheidsgraad: 3/5
Grootte koningin: 16-20m
Grootte werksters:4-9mm
Grootte soldaten: 10-18mm
Winterslaap: december-februari op 16-21 graden
Groeisnelheid: 1/5
Temperatuur: 21-25 graden
Optimale temperatuur: 23-24 graden
Aanbevolen nest type: ytong, acryl, gips, 3d
Dieet: insecten,suikerwater,honing etc..

Camponotus cruentatus is een soort uit de onderfamilie Formicinae. Ze groeien erg traag maar je geduld word zeker beloond, het zijn erg grote mieren met een rode tint die vooral van zoetstoffen houden. Ze zullen in het begin erg traag groeien maar als de kolonie eenmaal 30+ werksters heeft bereikt gaan ze stukken sneller groeien.

Moeilijkheidsgraad

3 / 5

Groeisnelheid

1 / 5

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Camponotus cruentatus kopen

Mieren? Die heb je in tal van verschillende soorten. Je kunt de lasius niger kopen bijvoorbeeld, maar je zou eventueel ook kunnen besluiten de camponotus cruentatus te kopen. Met deze mierensoort is toch wel een zeer bijzondere soort genoemd. Neem alleen al de lengte van deze Europese mieren.

De koningin kan een lengte bereiken van tussen de 16 en de 20 millimeter

De lengte van de camponotus cruentatus is indrukwekkend. Neem de koningin, die ergens tussen de 16 en 20 millimeter lang wordt. De werksters zijn met een lengte tussen de 4 en 9 millimeter wat aan de kleine kant, de soldaten daarentegen zijn weer zeer groot. Die worden namelijk tussen de 10 en de 18 millimeter. Houd bij het camponotus cruentatus kopen wel rekening met het feit dat deze mieren van december tot februari een winterslaap houden. Dat doen ze overigens graag bij een temperatuur tussen de 16 en 21 graden Celsius. De mier gedijt het beste overigens bij een temperatuur tussen de 21 en 25 graden Celsius terwijl de optimale temperatuur een temperatuur is die tussen de 23 en 24 graden Celsius ligt.

De camponotus cruentatus kopen: je hebt wat betreft het nest best veel keuze

Wat betreft het nest. Een camponotus cruentatus kopen betekent dat je kiest uit een ytong, acryl, gips of 3D nest. Ook wat betreft voeding doet deze mier niet moeilijk. Ze eten het liefst insecten, suikerwater en honing namelijk. De mierenfamilie maakt onderdeel uit van de onderfamilie van de formicinae. Het is bekend van de mieren dat ze bijzonder langzaam groeien. Geduld wordt echter wel beloond. Uiteindelijk worden het erg grote mieren die opvallen door de rode tint. De mier is gek op zoetstoffen. De groei van de mier verloopt in eerste instantie erg traag. Is er echter eenmaal sprake van meer dan dertig werksters, dan gaat de groei ineens behoorlijk veel sneller.

Geduld wordt bij deze mier altijd beloond

Met deze mierensoort haal je dus best iets bijzonders in huis. Aanvankelijk blijven ze wat klein, maar komt de groei eenmaal op gang, dan lijkt er geen houden meer aan. Je koopt bovendien een opvallende mier, dit alleen al vanwege de rode tint die deze mier kenmerkt. Geduld is wel een schone zaak als je deze mieren koopt. Maar gelukkig wordt dat geduld wel altijd beloond. Uiteindelijk worden het namelijk erg grote en dus opvallende mieren en haal je dus een opvallend mierenvolk in huis.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Vorige
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?