check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

Camponotus cinctellus

Informatie soort

Camponotus cinctellus is een prachtige Afrikaanse goud glanzende mier. Ze houden erg van suikers en groeien erg snel!

Wetenschappelijke naam: Camponotus cinctellus

Nederlandse benaming: Glanzende suikermier

Verspreidingsgebied: Afrika

Kleur van de mier: glanzend zwart goudachtig

Moeilijkheidsgraad: 2/5

Afmeting koningin: 15-16 mm

Afmeting werkster: 4-10 mm

Afmeting soldaat: 10-13 mm

Temperatuur: 25 tot 28 graden

Optimale temperatuur: 26-27 graden

luchtvochtigheid nest: 50 tot 70%

luchtvochtigheid buitenwereld: 40 tot 70%

Winterrust: geen

Groeisnelheid: 4/5

Uitgroeien tot aantal werksters: +-10,000

Onderfamilie: Formicinae

Stichting: claustraal

Kolonie vorming: monogyne (kunnen 1 koninginnen per nest hebben)

Verzorging:

Voeding: insecten zoals, fruitvliegen, redrunners, krekels, meelwormen, buffalowormen, dubia’s. Suikers zoals, beetlejelly, byFormica sunburst ant nectar, honingdauw etc..

Voedsel behoefte: hoog

Vanaf hoeveel werksters naar een nest: vanaf +- 25 werksters naar een klein nestje

Aanbevolen nest type: AntLab Fusion Nest, gips, 3d nest

 

Verzorging:
Camponotus cinctellus is redelijk makkelijk te verzorgen, ze houden enorm veel van suikers en nemen dit ook gretig aan. Geef de kolonie de juiste omstandigheden en ze zullen uitgroeien tot een prachtige kolonie.

Moeilijkheidsgraad

2 / 5

Groeisnelheid

4 / 5

Camponotus cinctellus kopen

bij camponotus cinctellus, koop je een mier die afkomstig is uit Africa. De mier geldt als zeer actief en snelgroeiend. Ze houden bovendien geen winterslaap en vallen op door meer dan uitstekend gedrag. Wat heb jij je als miereniefhebber eigenlijk nog meer te wensen?

Liefhebber van een grote reuzenmier

Een camponotus cinctellus kopen betekent dat je een liefhebber bent van een middelgrote reuzenmier. Het gaat hier om een gemakkelijk te houden mier die opvallend glanzend zwart van kleur is met een gouden gloed. Alleen dat al maakt het een opvallende mier en bovenal een prachtige mier. Besluit je de camponotus cinctellus te kopen, dan koop je niet alleen een mooie mier, maar ook nog eens een zeer actieve mier.

20220621_202252
Camponotus cinctellus

De mieren zijn bijna heel het jaar door zeer actief; ze houden geen winterslaap

Het beste ontwikkeld deze mier bij een hoge temperatuur waarbij sprake is van een luchtvochtigheid van tussen de 50 en de 70 procent in het nest gedeelte. Het mooie aan de mieren het mooie aan een camponotus cinctellus kopen is wel dat de mieren bijna heel het jaar door zeer actief zijn. Een winterslaap houden ze niet.

Aan deze mierensoort heb je echt heel erg lang plezier

Wat ook bijzonder is, is wel het feit dat de koningin van deze mierensoort wel 20 jaar oud kan worden. Dat maakt meteen ook dat je heel erg lang plezier aan deze mierensoort kunt hebben. Ideaal dus als je plannen hebt om een eigen kolonie te gaan beginnen. De lengte van de koningin van deze mierensoort kan wel tussen de 15 en 16 millimeter zijn. De werksters daarentegen blijven kleiner met lengtes variërend tussen de 4 en de 13 millimeter. Daarmee zijn de werksters ietwat groter dan de gemiddelde werksters van andere mierenvolken.

Prima idee dus, een camponotus cinctellus kopen

Het mierenvolk is allesbehalve lastig. Integendeel. Ook wat betreft de voeding maken ze je het niet moeilijk. Ze doen het goed op bijvoorbeeld sunburst ant nectar, schenkstroop, suikerwater, honingdauw en insecten. Net zoals dus voor veel andere mierensoorten geldt. Met deze mier koop je een bijzonder gekleurde mier met een voorbeeldig gedrag. Bovendien heb je er jarenlang plezier aan. Wat meer heb je nog te wensen?

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Vorige
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?