check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

check-solid-wit-15px

Verzend dagen: maandag t/m donderdag.

Bladsnijdermieren

Bladsnijders! 

De droomsoort van vele mierenverzorgers. Een soort die ook veelvuldig op TV wordt getoond, in bijvoorbeeld documentaires van de BBC (David Attenborough). Een zeer herkenbare soort, en het meest herkenbare is nog wel de eigenschap dat ze met blaadjes terug naar hun nest lopen. Om succesvol bladsnijders te houden zijn wel een aantal zaken zeer belangrijk, met name de juiste temperatuur en luchtvochtigheid. Maar ook het meegroeien van de setup naar mate ze groeien is zeer essentieel voor succes.
Een bladsnijder kolonie heeft ongeveer 20 maanden nodig om volwassen te worden.
Bladsnijders zijn ook polymorf, dit houdt in dat ze werksters hebben in verschillende maten. (gewone werksters, medium, en majors / soldaten).
Het houden van bladsnijders is echt heel wat anders als andere mieren soorten, vooral door de setup vereisten.
Bladsnijders gebruiken de blaadjes om een schimmel te cultiveren, in en om deze schimmel leeft de kolonie.

Opmerking: bij aanschaf van een bladsnijder kolonie ontvangt u tevens ook een uitgebreide caresheet.

 

Moeilijkheidsgraad

5 / 5

Bladsnijdersmieren

Wil je op de hoogte blijven van niet voorradige producten en/of mierenkolonies?

Welke mierensoorten zou je graag in ons assortiment willen?

Bladsnijder mieren kopen

Door bladsnijder mieren te kopen, maak je het jezelf niet gemakkelijk. Het zijn tamelijk moeilijke mierensoorten. Het is echter ook een mooie uitdaging voor de mieren houder. Want slaag je erin om de de ideale omstandigheden te creëren, dan is het houden van deze mierensoorten wel degelijk goed te doen. En erg interassant om de voortgang te volgen.

De koningin kan een lengte bereiken tussen de 12 en de 30 millimeter

Kijken we naar de koningin, dan zien we dat de een lengte kan bereiken van tussen de 12 en de 13 millimeter bij de Acromyrmex soort. De koning van de Atta soorten is wel 30mm groot! De werksters houden het op tussen de 6 en 24 millimeter. Idealiter houd je de mieren bij een temperatuur rond de 25 graden Celsius in het nest / Schimmel gedeelt.

Bladsnijdersmieren

De mier is prima in staat om hun eigen schimmel te kweken

Heel bijzonder aan bladsnijder mieren, is dat ze van de blaadjes die ze snijden hun schimmel kweken / cultiveren. Deze schimmel is alles waar het om draait bij de bladsnijder mieren. Dit is hun nest, maar ook voedsel voor de larven. Deze schimmel ontwikkeld zich het beste bij een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid van respectievelijk 24,5 graden en 99% luchtvochtigheid, of zo dicht mogelijk daarbij in de buurt.

Bladsnijder mieren kopen: je komt in het bezit van een prachtige en unieke mierenkolonie!

Wat betreft mieren heb je nogal wat te kiezen. Wat dacht je van de temnothorax sp kopen bijvoorbeeld, een zeer kleine mier. Kies je voor bladsnijder mieren, dan kies je voor een mix van groottes tussen de 5-6mm en zelfs maximaal 30mm

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Vorige
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?