check-solid-wit-15px

10% KORTING! Geldig t/m 07-07-24 code: korting10!

check-solid-wit-15px

10% KORTING! Geldig t/m 07-07-24 code: korting10!

Messor barbarus

Een mierenkolonie met Messor Barbarus

Als het op mieren aan komt is het Messor Barbarus ras een zeer geschikte mierenkolonie om thuis te houden. Je kunt veel leren van het houden van mieren als huisdier en het is hartstikke leuk om de mieren te bekijken terwijl ze hun dagelijkse werk aan het doen zijn. Je kunt bij Quality Ants mieren kopen die volledig afgesloten (en veilig) in hun eigen mierenboerderij wonen. De verzorging van bijvoorbeeld de Messor Barbarus mieren is erg eenvoudig, leerzaam en vooral leuk. Bouw en breid je mierenboerderij uit. Door het slimme design van de bij Quality Ants verkrijgbare nesten en buitenwerelden kun je de levens van jouw Messor Barbarus mieren op de voet volgen.

messor barbarus

Wat eten mieren?

De Messor Barbarus mierenkolonie eten eigenlijk voornamelijk zaden. Dus het grootste deel van wat je hen te eten geeft bestaat uit zaadjes, die je gewoon in de webshop van Quality Ants kunt kopen. De mieren voegen wat vocht toe aan de zaden en kauwen erop om een pasta-achtige substantie te maken. Dit wordt ook wel ‘mierenbrood’ genoemd. Het zaden dieet is niet helemaal genoeg voor de Messor Barbarus mieren. Ze komen namelijk nog wat vocht en proteïne tekort bij een dergelijk voedingspatroon. Naast de zaden geef je je mieren daarom ook wat insecten te eten, zoals kevertjes, kakkerlakken, (fruit)vliegen, meelwormen of krekels. Vers water is natuurlijk ook belangrijk voor je mieren.

Bouw je eigen mieren wereld

Mieren kopen bij Quality Ants is eenvoudig. Je begint simpelweg door een startpakket aan te schaffen. Je beschikt dan direct over een nest, een buitenwereld, de benodigde slangen, een warmtemat, een afsluit set en nog wat andere dingen die je gebruikt om jouw eigen mierenkolonie te starten. Deze mieren zijn gemakkelijk te houden, maar zijn ook erg gevoelig voor veranderingen in het licht en plotselinge vibraties. Zelfs zichtbare beweging van de mierenboerderij kan hen overstuur maken. Dit betekent dus dat het belangrijk is om je mierenkolonie een stabiele plek te geven op een plaats waar geen fel licht is. Wil je mieren kopen voor een jong kind? Leg dan duidelijk uit hoe de Messor Barbarus verzorgd moeten worden. Op die manier heb je lang plezier van je mierenkolonie en zijn de mieren dolgelukkig in hun nieuwe huis.

Meer over de Messor Barbarus

De Messor Barbarus mieren komen in het wild voor in Zuid-Europa, vaak in gebieden waar veel zand is. Ze bouwen hun nest ondergronds en kunnen een luchtvochtigheid aan van 50 tot 70%. De koningin wordt maar liefst 15 tot 18 mm groot en de grootte van de werkers varieert van 3 tot 14 mm. In een kolonie van Messor Barbarus mieren vind je tussen de 8000 en 10000 werkers. Met de warmtemat die je bij Quality Ants voor je mieren kunt kopen hebben je mieren het lekker warm. De Messor Barbarus mieren voelen zich het lekkerst bij een temperatuur tussen 21 en 26 graden Celsius. Heb je vragen of wil je een mierenkolonie kopen? Bekijk dan onze webshop en lees de blogs om meer te weten over mieren kopen en verzorgen. Natuurlijk mag je ook contact opnemen met Quality Ants. Voor je het weet kun jij genieten van je eigen mierenkolonie met Messor Barbarus mieren.

Laat een review achter

Wij zouden het erg waarderen als u na het ontvangen van uw bestelling een review zou willen achter laten op onze website of Google pagina!

Rob
Lees verder
Er was iets misgegaan met de bestelling maar ze hebben het heel snel en heel netjes af gehandeld.
Echt een top winkel.
Jan
Lees verder
Drie keer iets besteld in de afgelopen anderhalve maand. Goed en snel antwoord op vragen via de chat en de kolonie Camponotus Nicobarensis was goed verpakt en is gezond (met werksters en broedsel) aangekomen.
Daan
Lees verder
Ik heb onlangs mieren besteld (Camponotus Cruentatus soort)
Ze zijn heel gezond aangekomen en leven al in hun formicarium met buitenwereld ze houden van het eten dat ik erin leg.
Ik gebruik de beetlejelly cups dat lusten mijn mieren het liefst.
Een jelly cup is groot ik kan er heel lang mee doen.
Als ze een klein beetje proteine nodig hebben gebruik ik een bakje meelwormen die ook van hier besteld zijn.
Ik ben super tevreden en raad iedereen deze winkel aan.
Groetjes uit België van Daan
Niek
Lees verder
Afgelopen week op bezoek geweest in de showroom, leuk om te zien.
Een polyrhachis dives kolonie met bijbehoren gekocht, allemaal prima geregeld.
Bodhi Dubbelman
Lees verder
Naar mijn optiek de beste mierendealer van Nederland. 3 kolonies besteld en allemaal in top conditie. Communicatie is daarnaast ook super.
Maykel Schollen
Lees verder
Een paar weken terug mn Polyrhachis kolonie binnen gekregen, was niet mn eerste aankoop hier, maar zoals altijd netjes verpakt en snel verzonden. De mieren zien er top en gezond uit, ze zijn ook al flink aan het bouwen geweest, ben er erg blij mee.
Thomas Overman
Lees verder
Paar bestellingen gedaan, alles prima! Laatste keer was er wat fout gegaan, gelijk een reactie gehad en een oplossing + extra. Top service.
Boaite
Lees verder
Ik heb pheidole pallidula en Camponotus nicobaresis kwamen alleging goed aan had pheidole gekocht 100+ werksters dus zat er gelijk een kleine buitenwereld bij veel broer aan het einde van de vakantie dus al 200 en de nicobaresis doet het ook goed

Top service
mohamed
Lees verder
zeer goede kwaliteit de koningin kwam levend en gezond binnen. Der was genoeg zaad en er waren veel larven en broed. De kolonie had 13 werksters op moment van bezorgen. Echt een leuke soort om te houden en het is het zeker waard om dit te bestelen en de mieren te obseveren. Zeker het kleine bedrag waard.

Tip kijk heel voorzichting en hou ze zoveel mogelijk op een plek ze zijn zeer gevoelig
Evan
Lees verder
Gister fruitvliegjes besteld, waren met de briefpost vandaag al in huis. Enorm goede kwaliteit en service! Ga binnenkort nog maar wat voeding bestellen :)
Pim Bouwens
Lees verder
Zeer snelle en nette levering van de producten. Zat allemaal netjes verpakt en werd via de mail netjes op de hoogte gehouden. Ben erg tevreden, jullie hebben er een vaste klant bij!!!
Ernst Bruinsma
Lees verder
Vandaag de bestelde mieren binnen gekregen. Deze waren zeer goed verpakt, alle in goede gezondheid geleverd. Dank hiervoor. Deze webshop is een aanrader. Goed/snel en professioneel.
Dano
Lees verder
Paar dagen geleden een kolonie besteld, het was goed ingepakt en het was snel geleverd. Er waren wat minder mieren dan besteld dit had perry zelf ook aangegeven. Ik geloof dat hij daarom extra beatlejelly mee heeft gegeven. Echt top service zeker weten een aanrader!
Carl Boeckx
Lees verder
Vandaag mijn kolonie Aphaenogaster gibbosa toegekregen na enige vertraging bij Post.nl. Maar na een telefoontje met Quality ants was ik gerustgesteld dat de diertjes veilig zouden aankomen.

Topzaak is dit.
Nick
Lees verder
Camponotus fedschenkoi besteld. Deze is duidelijk met veel zorg ingepakt en is prima aangekomen. Vorig jaar hier een Messor barbarus koningin besteld en een jaar later doen ook die het geweldig. Groot assortiment voor een mooie prijs.

Kort gezegt een aanrader
Johan Roos
Lees verder
Nog wat dingen besteld bij Perry de bestelling was zeer snel hier en zag er weer bijzonder goed uit !!
Voor iedereen een aanrader ze leveren snel en goede spullen top!!!.
Bedankt weer Perry !!!
Mart
Lees verder
Goed en professioneel verpakt en snel verzonden.
KierownikenDushi
Lees verder
We bestellen hier regelmatig, nooit klachten gehad en perfecte service gekregen. Bedankt!!
Koen Hommels
Lees verder
super goede klantenservices, producten optijd en in goede staat ontvangen
Jozua Krale
Lees verder
Heb een stel miertjes gekocht, kwamen allen in goede staat binnen, veilig verpakt. Binnen en dag bezorgt dus een verzending waar direct wat mee word gedaan!
cas
Lees verder
dit is een goeie website zeer veel aanbod voor een mooie prijs ik heb nu de messor capitatus bestelt en heb direct te horen gekregen dat die verzonden wordt
Previous
Volgende

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Winkelwagen
Sidebar

Sign in

No account yet?