Camponotus pilicornis
Wetenschappelijke naam: Camponotus pilicornis
Nederlandse benaming: Harige reusmier
Verspreidingsgebied: Zuid- en Zuidoost-Aziƫ (voornamelijk Maleisiƫ, Indonesiƫ, Filippijnen)
Kleur van de mier: Zwart tot donkerbruin met lichte, goudbruine beharing
Moeilijkheidsgraad: 2/5
Afmeting koningin: 15ā17 mm
Afmeting werkster: 6ā10 mm
Afmeting soldaat: 11ā14 mm
Temperatuur: 24ā30 °C
Optimale temperatuur: 26ā28 °C
Luchtvochtigheid nest: 50ā70%
Luchtvochtigheid buitenwereld: 40ā60%
Winterrust: Geen
Groeisnelheid: 3/5
Uitgroeien tot aantal werksters: ± 5.000ā10.000
Onderfamilie: Formicinae
Stichting: Claustraal (koningin start zonder hulp van werksters)
Kolonievorming: Polygyne (meerdere koninginnen per kolonie mogelijk)
āø»
Verzorging
Voeding:
Insecten zoals fruitvliegen, krekels, redrunners, buffalowormen, meelwormen en dubiaās.
Daarnaast zoetstoffen zoals beetlejelly, byFormica Sunburst ant nectar, honingdauw of een druppel honingwater.
Voedselbehoefte: Gemiddeld
Vanaf hoeveel werksters naar een nest: Vanaf ± 20ā30 werksters naar een klein nestje
Aanbevolen nesttype: Ytong nest, gipsnest, 3D-nest, acrylnest of zand.



Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.